fbpx
تعلم اللغة السويديةنماذج مواضيع اللغة السويدية

نماذج مواضيع سويدية للكورس C , D , B تعلم كيف تكتب رسالة باللغة السويدية

نماذج مواضيع سويدية للكورس C , D , B تعلم كيف تكتب رسالة باللغة السويدية

مرحبا أيها الرائعون
ننصحكم في البداية بالأشتراك معنا  في مجموعة الماسنجر لدروس اليومية
دروس يومية لتطوير نفسك في اللغة السويدية
 

موضوع عن الصيف في اللغة السويدية

 

sommaren
Sommaren är den varmaste säsongen. Det sker mellan våren och hösten. Det är känt för de längsta dagarna och kortaste nätter. Årstiderna börjar vid olika tidpunkter i olika kulturer baserat på astronomi och regional meteorologi. Men när det är sommar på södra halvklotet är det vinter på norra halvklotet, och vice versa. Sommaren är traditionellt förknippas med varma torra vädren, men det förekommer inte i alla regioner. Skolor och universitet har en sommaruppehållet för att dra nytta av det varmare vädret och längre dagar.

رسالة إلى صديق لكيفية إيجاد أصدقاء جدد

Hallå, hallå!
Jag hoppas att allt är bra med dig!
Vad kul att du har fått ett jobb, men att flytta till en annan stad är tufft eftersom det kan vara ganska svårt att hitta nya vänner.
Nu ska jag ge dig några goda råd. Om du vill hitta nya vänner kan du gå på efterwork med dina arbetskamrater. Där du att få många nya vänner. Ett annat sätt är att gå till biblioteket.
På biblioteket finns det många aktiviteter som hjälper dig att hitta vänner. Det är också viktigt att kontakta grannarna, som kanske kan bli goda vänner i framtiden.
Det är också bra att gå på festivaler eftersom det finns
ett stort antal av människor där, och du kan bli en vän till många av dem. Ytterligare ett sätt är att hitta vänner via nätet. Tänk på att skapa ett facebook- konto det kan hjälpa dig att få kontakt med människor. Om du har tid, försök att anmäla dig till en kvällskurs eftersom du kan träffa nya vänner där.
Jag hoppas att mina tips är till hjälp för dig.
Hälsningar

موضوع عن معلمة كيف تقضي يومها

Jag vaknar klockan 6. Jag duschar. Sedan dukar jag fram frukost. Mina barn tycker om att sova på morgonen.

De vaknar vid sju och kommer ner och äter frukost. Vi sitter tillsammans en stund. Jag brukar alltid fråga barnen vad de ska göra i skolan, om de ska ha matematik eller svenska . När de har ätit färdigt åker jag till jobbet.

Jag börjar jobba klockan åtta.
Jag är lärare. Varje dag träffar jag många människor, både unga och äldre. De vill alla lära sig svenska. Jag försöker få dem att prata mer. Vi arbetar mycket med uttalet. Jag lär dem grammatik och att skriva fina texter.

Jag slutar mitt arbete klockan fyra. Då åker jag hem. Jag väntar på att min man ska komma hem med barnen. Han brukar laga middag. Vi äter tillsammans och sedan brukar jag hjälpa mina barn med deras läxor. På tisdagar och torsdagar tränar barnen fotboll. Jag kör dem till deras fotbollsträningar. Om jag inte behöver köra dem vill

jag gärna lyssna på musik eller pyssla mina blommor.
Klockan nio dukar jag fram kvällsmat. Vi dricker ofta lite te och tar en smörgås. Efter kvällsmat går barnen och lägger sig. Jag och min man brukar sitta uppe och prata till klockan elva eller tolv. Sedan sover vi.

موضوع قصير عن العائلة

familjen är allt i livet säger många. Man föds och växer upp i en familj. Först är man barn. Sedan blir man tonåring. Och sedan blir man vuxen. Man blir självständig.

Man bildar egen familj.

Barnen växer upp. Och flyttar hemifrån. Man får barnbarn. Man blir gammal.

advertisement

دروس ذات صلة