fbpx

تعلم اللغة السويدية – مواضيع خاصة بكورس D

مرحبا أيها الأصدقاء 

ننصحك في البداية بتحميل تطبيق مفردات اللغة السويدية الجديد 2024

والأن نبدء بالدرس لتعلم اللغة السويدية بسهولة

- Advertisement -

لا تنسى أيضا الأستماع الى طريقة اللفظ عدة مرات حتى يسهل عليك معرفة طريقة اللفظ  

 

مواضيع خاصة بكورس D
‎مواضيع كورس d
‎ايميل الاعتناء بالبريد والوردات :
‎‏‎‏Hej…. ! Hur är det med dig? Jag hoppas att du mår bra. Jag mår väldigt bra. Jag har fått ditt mejl och jag vill gärna hjälpa dig med din post och dina blommor men Tyvärr, kan jag inte göra det. Nästa vecka ska jag åka med min familj till Kalmar och stannar där cirka tio dagar. Då ska jag inte vara här när du resar. Jag tror att vår vän…. är ledig om två veckor när jag är i Kalmar. Du kan fråga henne om hon kan ta hand om dina grejer. Jag hoppas att du får en bra semester och hittar någon som hjälper dig. Hälsningar……

‎‏‎2- رسالة اختيار كورش وسبب الاختيار :
‎‏‎‏
‎‏‎‏Hej! Jag heter ….. Jag kommer från Syrien. Jag är 37 år gammal. Jag läste er reklam i tidningen igår om många olika nya kurser inom olika inriktningar hos er. Jag skulle vilija frågaer om jag kan få plats på (snabbspår till lärare kurs). Jag behöver lära mig mer om skolorna och lärarutbildningen i Sverige. För att jag arbetade som lärare innan jag flyttade till Sverige. Detta hjälper mig att få ett jobb i Sverige. Och det förbättrar mitt svenska språk också. Jag skulle bli väldigt glad om jag få en plats i kursen. M.v.h.
‎‏‎ايميل وعنوان وهاتف .

- Advertisement -

‎1- رسالة لصديق يخاف من الطائرة :
‎‏Hej min vän! Jag blev mycket glad när jag fick veta att du ville besöka mig. Jag har några gada tips och råd till dig. Du kan boka på hemsidan som heter (Wego), det finns alltid billiga priser. Jag vet att du är flygrädd men när du vill flyga måste du tänka på att allt ska bli bra. Du kan lyssna på musik, eller läsa en bok. De är jätte bra och de hjälper med att minska stressen. Dessutom kan du prata med din granne i flyget. Så tiden kommer att gå fort. Nu är det mycket kallt i sverige så kan du ta med vinterkläder som tjock jacka, vinter stövlar, hand skar, mössa och reflex. Eftersom här är mycket mörkt. Jag hoppas att mina tips hjälper dig. Till sist är jag redo och vill gärna träffa dig. Du kan ringa mig när du vill, jag väntar på dig.
‎‏Hopas att vi ses snart! Stor kram.

‎2- انسندريه للكومون ازالة الحديقة بمنطقتك:
‎‏Jag är en person som bor i Bjuv. Mitt område är jättefint. Jag trivs där och jag är mycket nöjd. Men jag har ett problem med rivning av vår gård. Eftersom gården är mycket viktiga för människor och miljön. Gården ger oss syrgas som vi inte kan överleva utan. Det finns många gamla människor som sitter och promenerar där. Även finns det barn som leker på gården på fritiden samt många elever som pluggar där. Dessutom finns det många djur som lever där och känner sig lugna och lyckliga. Jag tycker att rivningen av gården är ett stort misstag.
‎‏Vänligen tänk på beslutet igen. M.v.h.

- Advertisement -

‎-صديق جايبلو هدية كرت سفر بعيد ميلادو وماعجبتك اقترح على اصدقائك هدية غيرا.

‎‏hej mina nära vänner ! hur är det med er ? jag mår bra och hoppas att ni också mår bra . Jag läste mejlet som ni sände och det var bra och roligt att ni tänkte på vad vi kunde göra och hur vi kunde överraska vår vän Sarya med en fin present som han gillar på sin födelsedag. det är en bra ide att vi bjuder honom på en ballongflygning men vi måste tänka på vad Sarya tycker om och om den här present passar honom eller nej ! som jag vet är Sarya rädd att flyga och han är rädd från högplatserna . kommer ni ihåg när Sarya pratade om sin senaste resa och hur han hade varit rädd från flygplanet ? jag tycker att den här present som ni har föreslagit , kanskr inte är lämplig för honom .dessutom har jag ett bra och lämpligt förslag . Sarya älskar fotboll och han gillar att titta på matcher så vi kan överraska honom med två matchbiljetter och då kan Sarya gå och titta på matchen med sin fru . Jag hoppas att få ett svar från er snart och det skulle vara bättre för oss om vi kunde komma överens om en enda present.

‎- رسالة للكومون اعتراض على ازالة مكتبة:
‎‏Hej! Jag är en kvinna som heter ……. Jag har hört att ni ska stänga biblioteket som ligger mitt i område. Jag tycker att ni bör tänka om. Jag tycker att biblioteket är viktigt för många människor. Först och främst vill jag säga hur viktigt biblioteket är för mig. Jag brukar alltid gå dit med mina vänner för att låna och läsa böcker som hjälper oss med svenska språket. Vi diskuterar med andra människor som kan bra svenska. Biblioteket är ett lugnt ställe när vi inte har det lugnt hemma. Därför känner jag att biblioteket är jätteviktigt. Inte bara för mig utan också viktigt för alla andra människor i alla åldrar. Dessutom finns det många gamla människor som brukar komma varje dag för att läsa tidningar och prata med varandra. Vuxna som inte har datorer hemma söker information och gör sina läxor som jag och mina vänner brukar göra. Till slut, har vi de unga som kommer till biblioteket för att läsa sagor och använda tiden till bra saker. Slutligen hoppas jag att ni ska tänka om på ert val och förstå vad biblioteket är för oss. Tack på förhand M.v.h.

‎2- ايميل لصديق للتخطيط لرحلة :
‎‏Hej min vän! Det var länge sen vi pratade med varandra. Jag har saknat dig jättemycket. Jag mår bra och hoppas att du också mår bra. Jag blev glad när jag fick ditt mejl och jag är jättespänd för att vi ska resa tillsammans. Jag har snart ett långt höstlov, så jag hoppas att du också har lov. Jag har planerat innan du skickade mig mejlet att jag skulle resa till (Egypt) för att jag vill ser sol, och för att det är lätt att ha en trevlig semester i väder sommar. Där finns det många fina och historiska platser som (Sharm-Alshaikh). Min andra vän reste dit förut och sa att det finns många trevliga saker som vi kan göra där. T.ex kan vi gå och titta på pyramiderna (Abo-Alhol) och andra historiska platser. Vi kan till och med ta en tur fälia med en buss. Då lär vi känna deras kultur. Jag hörde att de lagar god mat så jag är jättetaggad på att prova arabisk mat. Om du vill kan jag fråga min vän om ett bra hotell och en flyg biljett, sedan kan jag också fixa taxi som kan skjutsa oss från flygplatsen till hotell. Hoppas att min planering och datum passar dig . Jag är flexibel med vår resa så du kan säga till mig om du har andra idéer i alla fall. Vi ses snart!
‎‏.Stor kram

للحصول على المزيد من الدروس تابعنا على وسائل التواصل الاجتماعي 😍😊