fbpx

موضوع مقارنة بين اللغة السويدية والعربية

مرحبا أيها الرائعون
ننصحكم في البداية بالأشتراك معنا  في مجموعة الماسنجر لدروس اليومية
دروس يومية لتطوير نفسك في اللغة السويدية
 

 

موضوع مقارنة بين اللغة السويدية والعربية

En jämförelse mellan det arabiska språket och det svenska språket

1) Inledning: språket är en del av de viktigaste saker i varje kulturer och det är en symbol av regeringens symboler, t.ex. Arabiskan är ett språk som används i hela mellanösterns länder medan engelskan är ett språk som används av många andra länder. Det finns väldigt många människor som emigrerat och fortfarande är på flykt till andra länder på grund av krig. Folk på flykt tvingas att lämna sina länder och sina modersmålet och de måste börja om att lära sig ett nytt språk för att kunna integrera med nya samhället som de valt att flytta till.  

1)Syften och frågeställningar I min utredning ska jag berätta om språket och språkförändringar, särskilt så ska jag förklara om det svenska språket och de språkförändringar som skedde i Sverige under olika perioder. Dessutom ska jag berätta om mitt modersmål, det är arabiska språket och jag kommer att svara på de följande frågarna: Vilka förändringar som skedde med det svenska språket? Vilka språk är svenska släkt med? Vilket är mitt modersmåls ursprung och vilket är mitt modersmåls närmaste språksläktingar? Vad är skillnaden mellan svenska och det arabiska språket?

 

3)Metod I min undersökning tog jag information av olika pålitliga webbsidor på ett lätt sätt, det tog inte lång tid för att samla den informationen som jag behövde. Jag ska sätta källhänvisningarna under min utredning för att kunna visa vart jag tagit min information ifrån.  

4)Avhandling  

4.1 Språkförändringar Forskarna anser att svenska språket ständigt förändras exempelvis när vi samtalar antigen med familjer eller med vänner, använder vi Facebook eller ringer en myndighet. Mellan 1300-talet – 1310-talet nämns svenska språket för första gången av Hertig Fredrik av Normandie.
Året 1906 skedde det stora förändringar i svenska språket inom stavningsreformen. Det fanns många ord som förändrades för att bli bättre skriftligt eller i uttalet t. ex ordet 
rödt blev rött, skrifva blev skriva och hvem blev vem. Dessutom blev skrivna meningar kortare och lättare än förut t. ex ordet flickor användandes istället för flicker i meningarna och ordet körka blev kyrka.  

4.2 Språksläktskap I hela Europa fanns det två olika språksläktingar och det är indoeuropeiska och finsk-ugriska. Indoeuropeiska bestod av svenska, tyska, engelska, franska medan finsk-ugriska bestod av finska, samiska och ungerska vilka innebar att det fanns tre olika språksläkten med det svenska språket vilka är svenska, tyska, engelska, franska. Dessutom fanns det nära språksläktingar som är det danska och norska språket, t. ex så kunde de gamla människorna som kom från Norge och Sverige förstå varandra oavsett om de kom från två olika länder.  

4.3 Modersmålet Jag är Syrier och mitt modersmål är arabiskan. I min undersökning ska jag förklara om arabiskans ursprung och vilka språksläktingar det arabiska språket har. Arabiskan är ett stort språk som talas av många människor i stora delar av världen och det är ett av de fem största språken i världen.
Arabiskan uppdelas i tre delar: den moderna standardarabiskan, klassisk arabiska och dialekterna. Det finns många åsikter om arabiskans ursprung, vissa av forskarna anser att arabiskans ursprung ankommer från en person, 
Jarobh, som ansågs vara den första personen som talade arabiska medan en del muslimer säger att arabiskan var det språk av Adam i paradiset. Arabiska språket tillhör de semitiska språken som tillhör det hebreiska, amhariska, syriska och arameiska språket. De språken som tillhör de semitiska språken är arabiskans släktingar och de har nästan samma grammatik, men det finns stora skillnader mellan språken i uttalet.  

4.4 Jämförelse mellan de båda språken: svenskan och arabiskan Det finns stora skillnader mellan det arabiska och det svenska språkets uppkomst, grammatiken, uttal och hur folket i länderna talar antigen arabiska eller svenska

. För det första läste jag att det arabiska språket var språket som skrevs i den förislamiska poesin och det språket kom ner från himlen in i Koranen till profeten Mohammad vilket innebar att Koranen skrevs på det arabiska språket och har spridits till många olika länder på grund av den muslimska religionens spridning

. Däremot är det svenska språket ett östnordiskt språk som talas av många människor enbart i Sverige. I Sverige är svenska det dominerande språket trotts att det är jätte svårt att veta hur det svenska språket utvecklades. För det andra består det arabiska språket av 28 bokstäver där det ingår tre vokaler, men i det svenska språket finns det 29 bokstäver där det ingår nio vokaler. Det finns 422 miljoner som talar arabiska språket medan det bara finns cirka 9 miljoner som talar det svenska språket. Det svenska språket är lättare än det arabiska språket att lära sig, jag har märkt att många av invandrare lär sig svenska språket på ett snabbare sätt än svenskarna när de lär sig det arabiska språket. 5) Avslutning Som jag har beskrivit så fanns det väldigt mycket språkförändringar som skedde med det svenska språket. Det finns stora skillnader mellan det svenska språket och det arabiska språket på hur många personer talar arabiska eller svenska språket, språk uttal och hur många bokstäver. I alla fall måste man våga att lära sig ett nytt språk och utöka sin kunskap på olika sätt som tillåter sig att leva i samhället var man än är i världen. 

موضوع مقارنة بين اللغة السويدية والعربية

حمل أيضاً كتاب قواعد اللغة السويدية من هنا

تنبيه# هذا النص لتعلم كيفية كتابة نص ولا ننصح أبداً بنسخه ولصقه أبداً في الواجبات المدرسية.

لكي لا تتعرض لحالات الغش والحرمان من الدراسة.

و أخيراً انضم إلينا على الفيسبوك من أجل أي سؤال أو استفسار من خلال هذه الروابط :

مجموعة تعليم اللغة السويدية

https://www.facebook.com/groups/Sfiarabisk

تعلم اللغة السويدية Lär dig svenska

https://www.facebook.com/Sfiarabisk

- Advertisement -

للحصول على المزيد من الدروس تابعنا على وسائل التواصل الاجتماعي 😍😊